"Tänaseks on aasta alguse olulisemad tõrked lahendatud või lahenemas ning reisijad hakkavad uue piletimüügisüsteemi korraldusega harjuma," ütles Elroni juhatuse esimees Andrus Ossip. "Rapla liinile lisasime uue väljumise, Balti jaamas jagavad töötajate täiendavat informatsiooni, rongitootja Stadleriga saavutasime kokkuleppe, et uued diiselrongid saab Elron kätte varem, kui plaanitud. Lähiajal pikendame tippkoormusega ronge ning lisame täiendavaid väljumisi. Kõik need sammud peaksid aitama saavutada võimalikult kiiresti normaalse ja mugava rongisõidu."

Elroni juhatuse liikme Riho Seppar ütles, et diiselrongid sõidavad tänavu 2,74 miljonit kilomeetrit ning sõiduplaan on tihenenud oluliselt ka elektrirongidel. "Kui Elektriraudtee (tänane Elron) läbis 2013. aastal elektrirongidega 1,35 miljonit kilomeetrit, siis tänavu läbivad elektrirongid plaani järgi 1,86 miljonit kilomeetrit," märkis Riho Seppar. "Muudatuste ellu viimine ei ole olnud lihtne ning nõuab kannatlikkust, kuid selle tulemusena saame mugava, kiire ning kulutõhusa reisirongiliikluse. "

Eesti Liinirongid AS on kaubamärgi Elron all tegutsev riigile kuuluv ühistranspordiettevõte, mis pakub alates 1. jaanuarist 2014 uute Stadler FLIRT elektri- ja diiselrongidega reisijaveoteenust kõigil Eesti siseriiklikel rongiliinidel.

Elron kasutab 18 elektrirongi ja hetkel 13 diiselrongi. Järgneva 5 kuu jooksul lisandub veel 7 uut diiselrongi, esimesed neist juba jaanuaris. Ettevõttes on 225 töötajat.