Eraisikute annetused moodustasid sellest lõviosa- 70%, kuigi kasvasid ka fondide ning ettevõtete rahaeraldised.

Annetused suurenesid kõikides peamistes kategooriates ühe erandiga: rahvusvaheliste suhte jaoks ameeriklased oma rahakotiraudu nii hea meelega poetada ei tahtnud ning selles kategoorias vähenesid rahaeraldised aasta varasemaga võrreldes 4%.

Peamine annetuse põhjus on USAs jätkuvalt religioon, kuhu suunatud annetused kasvasid 3% 127,4 miljardi dollarini. Kokku moodustas religioon kogu annetustest enam kui kolmandiku.

Teisel kohal oli haridus, mida ameeriklased toetasid 59 miljardi dollariga ning aastane kasv oli 6%.

Tervishoiuorganisatsioonid said 38 miljardit dollarit, kunst ning kultuur 20 miljardit ning keskkonnakaitsele ning loomadele annetati 12 miljardit dollarit.

Kõige suuremat kasvu said nautida fondid, kuhu voolas raha 16 protsenti rohkem. Seda eelkõige tänu sellele, et superrikkad tegid omanimelistesse fondidesse suuri annetusi. Nii paigutasid Facebooki juht Mark Zuckerberg ja tema naine Priscilla Chan Chan Zuckerberg Foundationisse 1,9 miljardit dollarit ning Delli asutaja Michael Dell koos oma abikaasa Susaniga miljardi Michael and Susan Dell Foundationisse.

CNBC kirjutab et ei ole selge, kuidas uus maksuseadus selle ning järgmiste aastate annetusi mõjutab. Kuigi annetuste maksusoodustused säilivad, siis standardmäär tõsteti perede jaoks 24 000 dollarile, mis vähendab annetuste atraktiivsust vähem rikaste jaoks.

Prognooside kohaselt vähendab maksumuudatus keskklassi perede annetusi sel aastal 14 miljardi dollari võrra.