Lisaks pikendati praeguste nõukogu liikmete Tõnu Toomiku, Teet Roopalu, Indrek Neivelti ja Olari Taali ametiaega kuni 28. juunini 2014. aastal. Merko suuromaniku Annuse nõukogu ametiaeg kestab sama ajani, vahendab BNS.

Teisipäeval toimus ka Merko Ehituse nõukogu koosolek, mis valis Annuse nõukogu esimeheks. Annus oli samal positsioonil ka enne maadevahetuse skandaali.

Koosolekul kinnitati 2010. aasta majandusaasta aruanne. Merko Ehituse möödunud majandusaasta konsolideeritud auditeeritud müügitulu oli 2,69 miljardit krooni ja puhaskasum 19,2 miljonit krooni. Käive ja kasum langesid aastases võrdluses vastavalt 15,4 ja 83,7 protsenti.

Aktsionärid kinnitasid ka kasumi jaotuse, mille kohaselt makstakse tänavu aktsionäridele dividendidena 1,77 miljonit eurot, mis on 0,10 eurot ühe aktsia kohta.

Kinnitati ka põhikirja muutmine, mille kohaselt arvestatakse firma aktsiakapital ümber eurodesse, võetakse kasutusele nimiväärtuseta aktsiad ning suurendatakse aktsiakapitali.

Aktsionäride koosolekul andis Merko juhtkond ülevaate selle aasta majandustulemustest ning perspektiividest. Juhatus märkis ülevaates, et suurimateks tellijateks ehitusturul jäävad riik ning kohalikud omavalitsused ning lisas, et tellimuste kasvu võib oodata seoses Riigi Kinnisvara AS-i CO2 projektidega.

Aktsionäride küsimusele, kas Merkot võib ees oodata likviidsusprobleemid, vastas juhatuse liige Alar Lagus, et ettevõtte võlakohustused on suhteliselt väiksed ning suhted pankadega on head.

Lagus kinnitas, et praeguse seisuga ettevõtetud projekte on võimalik lõpetada kasumiga ning selle aasta käibe indikaatoriks on teostamata ehituslepingute portfell suuruses 200 miljonit eurot.

Audiitoriks valis koosolek selleks aastaks AS-i Pricewaterhousecoopers.