"Minu meelest on see ebaloogiline, et suuraktsionär, kellele kuulub 50 protsenti ettevõttest, ei ole nõukogus," ütles Merko Ehituse nõukogu liige Indrek Neivelt Äripäevale. "See tekitab paratamatult segadust."

Neivelti sõnul on vahel ka nõukogus omavahel küsitud, et mida Toomas Annus sellest või teisest asjast arvab. "Kuna ta on suuraktsionär, siis paratamatult tuleb temaga rääkida," ütles Neivelt ja lisas, et Annuse tagasitoomine oli teatud mõttes ka tema ja Merko Ehituse nõukogu liikme Olari Taali nõudmine.

Merko Ehituse tollane nõukogu esimees Toomas Annus lahkus ettevõtte nõukogust kolm aastat tagasi ehk 2008. aasta juunis ning asus ainuisikuliselt juhtima ASi Järvevana. Ettevõttel puudub majandustegevus ning selle tegevuse ainus eesmärk on ettevõtte ja aktsionäride huvide kaitsmine pikaleveninud maadevahetuse kriminaalasjas. Merko Ehituse nõukogu liikme, ettevõtte finantsvaldkonna juhi Teet Roopalu sõnul ei sünni ükski otsus tühjalt kohalt. "See otsus (Toomas Annuse naasmine ettevõtte nõukokku - toim) on sündinud kümnete põhjuste ja olukordade koosmõju tulemusena ning see on põhjalikult läbi kaalutud," kõlas Roopalu selgitus.

Toomas Annus ütles, et temal kui Merko Ehituse aktsionäril lasub kohustus ettevõtet raskel ajal aidata ja kuna tal on nüüd selleks ka rohkem aega, siis naaseb ta tagasi nõukokku.