Uuringust käis läbi 45 miljonit USAs müüdud kasutatud autot ja selgus, et kasutatud Model S läheb kaubaks hämmastava summa eest – keskmiselt 99 734 dollarit, mis on tunduvalt kõrgem hind 2013. aasta samas konfiguratsioonis mudeli alghind 69 000 dollarit. Veel üllatavamaks teeb asja fakt, et uue auto ostja peab tasuma 7500 dollarit riigimakse.

Muidugi tuleb arvestada seda, et Teslasid on järelturul vähe – Model S müügikuulutusi polnud vaadeldud müügiportaalides just palju. Siiski näitab taevastesse kõrgustesse põrutanud kasutatud Teslade hind suurt nõudlust selle saastevaba imelise sedaani ja ka varsti turule jõudva Model X-i vastu.

Seega on Model S uue auto hinnast 20 protsenti kõrgema järelturu hinnaga kindel võitja kasutatud elektriautode kategoorias. Chevrolet Volt elektriauto hind kukkus järelturul näiteks 17 protsenti ja Nissan Leafi hind koguni 29 protsenti.

Üheks põhjuseks, miks kasutatud Model S hind on nii kõrge, võib pidada fakti, et eelmisel aastal müüdud autod olid suures osas kallimad versioonid võimsama akuga. Ka on nõudlus Model S’i järele väga kõrge – paljud, kes tahavad Teslat osta, peavad kuude kaupa ootejärjekorras istuma, eriti siis, kui nad tahavad kindlasti just ühe konkreetse konfiguratsiooniga mudelit saada.

Uuringu tegijad nentisid, et võib-olla ostetakse just seetõttu kasutatud Model S-i sellise isu ja hinnaga, et inimesed ei malda kuude kaupa uut autot oodata.