Vaatamata varasemale kokkuleppele ei vastanud Saaremaa Laevakompanii omanik Vjatsheslav Leedo reedel esitatud ettepanekule lühiajalise liiniveolepingu sõlmimiseks kuni järgmise aasta oktoobrini 75 miljoni kroonise dotatsiooniga.

Majandusminister Andrus Ansip ütles Eesti Raadio uudistele, et osapooled lahkusid esmaspäeval läbirääkimistelt sama targalt, kui tulid.

“Ma ei julge öelda küll seda, et läbirääkimised on katkemisele lähedal, kuid 1. oktoober läheneb suure kiirusega ja kindlasti on täna rohkem põhjust mõelda sellele, mis juhtub siis, kui 1. oktoobril liiniveolepingut ei ole,” lausus Ansip.

Ansipi sõnul tuleb riigil olla valmis ka selleks, et liiniveod võivad katkeda.

“Kindlasti peab riik valmistuma selleks, et maksta dotatsiooni inimestele ja ettevõtetele, kes seda vajavad. Ehk siis tuleb luua mehhanism, kuidas doteerida saaremaa ja Hiiumaa elanikke ja ettevõtteid,” sõnas ta.

Saaremaa Laevakompanii omanik Vjatsheslav Leedo ütles Eesti Raadio uudistele, et kavatseb jätkata liinivedu ka pärast 1. oktoobrit, kuid seda võib-olla juba kommertsalustel.

“Aga miks ta peab olema sätestatud lepinguga, tegelikult võib sõita ka ilma lepinguta, lihtsalt kommertsalustel,” ütles Leedo.

Pileti hinnast reisijate üleveol mandrilt Saaremaale kommertstingimustes Leedo rääkida ei soovinud.

Läbirääkimised jätkuvad delegatsioonide tasemel kolmapäeval. Majandusminister Andrus Ansipi sõnul on Saaremaa Laevakompanii ise seadnud tärminiks jõuda tulemusteni käesoleva nädala reedeks, samas erafirma valmisolekut tulemust saavutada pole ilmutanud.