„Eestis on praktiliselt kogu pangandus nelja suurema panga käes ja need pangad on Rootsi ja Taani suuremate pankade tütarpangad ja kui maailmas on praeguse finantskriisi olemus see, et pankade vahel on usaldus kadunud ja rahvusvaheline laenuturg ei toimi enam, siis Eestis ei kujuta see endast probleemi. Meil pole pankadevahelist laenuturgu eksisteerinud sellest ajast, mil meile pankadest said Rootsi ja Taani pankade tütarpangad,“ selgitas Ansip.

Samas on peaministri sõnul Lätis siiani pangandus ligi 30 protsendi ulatuses sõltuv ülemaailmsest rahaturust. Kuna Parex on ekspertide väitel raha paigutanud nii lääneriikide kui ka Venemaa rahaturule ja soetanud ka Lehman Brothersi väärtpabereid, siis võisid panga probleemid alguse saada just Ameerika ühendriikide finantssektori kriisist.

„Kui Läti Pank astus selle sammu ja võttis 51 protsenti pangast üle, siis see tähendab, et selle panga hoiustajatel pole midagi karta. Küll aga peavad oma vara pärast muretsema Parex panga väikeaktsionärid,“ lisas Ansip.