Ajakirja Forbes korraldatud foorumil toodi Europa konkurentsivõime säilimise põhiliste eeldustena välja vajadus lihtsustada riikide maksusüsteeme ning loobuda protektsionistlikust majandusmudelist.

Eesti maksusüsteemi tutvustanud Ansipi sõnul ergutab riikidevaheline maksukonkurents kõiki osapooli pingutama ning looma ettevõtjatele soodsat ärikeskkonda.

“Maksusüsteemide võimalik ühtlustamine tähendaks osadele riikidele majanduselu pärssimist, samuti on võimatu leida kõigile võrdselt sobiv maksusüsteem ja maksumäärad," kõneles Ansip.

Eesti edukat raha- ja maksureformi tunnustas kõrgelt ka ajakirja Forbes juht Steve Forbes. Tema hinnangul on Euroopa suurte muutuste lävel – Iirimaa ühelt poolt ning paljud Ida-Euroopa riigid teiselt poolt on oma maksusüsteeme radikaalselt uuendanud. Sellega kaasnev majanduse elavnemine on olnud muljetavaldav ning sarnaseid samme on astumas ka paljud Lääne-Euroopa riigid.

The Heritage Fondationi rahvusvahelise kaubanduse ja majanduse direktori Marc Milesi sõnul on nende poolt läbi viidud analüüsid näidanud, et madalamate maksumääradega riikides on majandus elavam ning inimeste ettevõtlikus suurem. Milesi hinnangul on valitsuste ülesanne hoiduda majandust pidurdavatest õiguslikest barjääridest ning tagada pikaajaline stabiilne keskkond.

Laienenud Euroopa Liidu investeerimisvõimalustele keskendunud arutelul tõdesid kõik osalejad, et Eurooopa majandus peab jätkusuutlikuse tagamiseks arenema senisest palju kiiremas tempos ja rõhuma innovatsioonile. Hoiatati võimaluse eest, kui Euroopa ei suuda oma majandust reformida, ei liigu töökohad mitte vanadest liikmesriikidest uutesse, vaid võivad kaduda üldse.