„Oletame, et kõik makstakse inimestele välja, mis on tehniliselt teostamatu. Ja kõik tahavad raha välja võtta. Mida mina teeks? Ma võtaks raha kindlasti välja," lausus endine peaminister. „Ja see oleks minu soovitus ka kõigile Eesti inimestele. Selle valitsuse kätte küll ei tohi raha usaldada."

Ansipi hinnangul ei mõtle valitsus tulevikule, vaid üritab tasuta asjadega inimeste toetust osta. „Selle asja nimi on vaesus, millesse meie tulevasi põlvkondi juhitakse," sõnas ta. „Ma ei tahaks, et meie riik hülgaks solidaarsuse, mõtleks ainult nendele, kes ise investeerimisega hakkama saavad, kes suudavad oma vanaduspäevad ise ära kindlustada ja tõukab vaesusse need, kellel seda teadmist ja oskust investeerimiseks ning kogumiseks ei ole. Ma saan aru ka nendest, kes oma raha välja võtavad ja ära kulutavad."

„Rängalt eksivad need, kes arvavad, et valijate hääli saab osta nendele nende enda rahaga kosja minnes. Inimesed on märksa targemad, kui need poliitikud, kes arvavad, et lihtsalt tasuta ühistranspordiga või tasuta asjadega on võimalik nende toetust osta. Ka valimised näitasid, et see ei tööta," lisas Ansip.

Ta pildus kriitikanooli ka Jüri Ratase suunas, sest peaminister ütles enne valimisi, et eelarve on struktuurses tasakaalus ja nominaalses ülejäägis, kuid pärast rääkis defitsiidist.

Ansip lisas, et ei kujuta ette uut valitsust, kus peaminister kogu aeg vabandab ja koalitsioonipartnerid lõhestavad ühiskonda.