„Paljud Soome investorid julgesid investeerida Eestisse ka kehvematel aegadel, aidates meid raskustest üle,“ ütles Ansip. Soome investorite usku Eestisse ja eestlastesse kinnitas ka Niinistö. Nii Niinistö kui Ansip nentisid, et kahe riigi pikaajaline suhe on kestnud nii headel kui halvematel aegadel, vahendas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

„Ma olen väga tänulik Soome riigile koostöö eest. Kahe riigi usalduslikud ärisuhted on võrsunud headest sõbrasuhetest ning palju ühiseid saavutusi on veel ees,“ kinnitas Ansip toimunud kohtumisel.

Kokkuvõttes lisas Ansip, et praegu valitseb Eesti majanduses uus reaalsus, mida ei saa võrrelda majanduse buumiaegadega ning oli optimistlik, kuna asjad liiguvad edasi paremas suunas. Kohtumisel peatuti ka Põhja-Balti koostööl Euroopa Liidus ning Soome-Eesti tuleviku koostööd puudutavatel teemadel nagu gaasiturg, tööturg ja Rail Baltica. Samuti arutati põgusalt euroala ja liikmesriikide vahelisi kokkuleppeid, sealhulgas Euroopa stabiilsusmehhanismi (ESM) küsimusi.

Pärast kohtumisi president Toomas Hendrik Ilvesega, riigikogu esimehe Ene Ergmaga ja peaminister Andrus Ansipiga avab Niinistö Saku vallas asuva mänguplatside inventari valmistava Lappseti tehase. Niinistö visiidi Eestisse lõpetab vastuvõtt Soome suursaatkonnas Tallinnas.