Omanike Keskliit on huvitatud tarbijate elektriarvete vähendamisest ja Taastuvenergia Koja ettepanekud aitaksid seda kindlasti teha, lisas Raukas.

"Säästva Eesti Instituudi andmetel on põlevkivienergeetika subsiidiumid iga-aastaselt enam kui 800 miljonit eurot ehk 14 korda rohkem kui taastuvate allikate toetused," sõnas Raukas.

Raukas lisas, et tuleb ju silmas pidada, et kahe uue põlevkivikatla ehitus maksab ligikaudu miljard eurot, mis tuleb maksumaksjal lisaks elektriarvetele kinni maksta.

"Rahvale kuuluvat ressurssi põlevkivi müüakse Narva jaamadele otsustushinnaga, mis on turuhinnast oluliselt odavam. Põlevkivielektri hinnas on arvestamata ka tekitatud keskkonnakahjud," kinnitas akadeemik.

"Selle raha suunamisel kodude energiasäästu võiksime 5 aastaga soojustada ära kogu olemasoleva elamispinna Eestis. Me ei toeta taastuvenergiat mitte sellepärast, et Euroopa Liit käsib, vaid taastuvenergeetika edendamine peab silmas tuleviku suundumusi ja erinevad taastuvenergia liigid rikastavad meie energiaportfelli. Sellest tulenevalt peab kiiremas korras looma tingimused taastuvenergia väiketootmislahenduste lihtsustatud liitumiseks võrku ja Omanike Keskliit kavatseb neil arengutel kindlasti silma peal hoida. Me ei pea mõistlikuks suuremahulist puiduga kütmist Narva jaamades ja täiesti lubamatu on selle doteerimine rohelise energia sildi all, mis diskrediteerib rahva silmis taastuvenergiat tervikuna," lisas professor.