"Ma tean küll, mis on internetikommentaatorite probleem. Nad saavad tekstist aru, oskavad infot mõtestada, aga ei oska nende teadmistega midagi peale hakata," ütles Sild. Tema sõnul tuleneb see Eesti haridussüsteemist, kus oskuseid ei osata praktikasse panna. Lisaks õpitakse valesid asju.

"Meil on inimesi, kes on õppinud erialasid, kus ei ole töökohti. Siis on meil töökohad, kuhu oleks inimesi tarvis, aga neid ei ole võtta. Lihtsaid töid aga ei taha keegi teha," ütles Sild.

Silla sõnul ei oska meie inimesed tihti elulisi probleeme lahendada, ollakse väga ebapraktilised. "Keerame inimesed juba haridussüsteemis tuksi."

Ants Silla arvates on oluline, et tööandja, riik ja õppeasutused teeksid siin koostööd. Õpetamist tuleb muuta. "Teadmistelt tuleb pöörduda enam oskuste poole. Loomulikult peab arvestama tööturu seisu. Tööandjad peavad aga nii riigi, õppeasutuste kui ka töötajate suhtes olema nõudlikumad."
Sild puudutas ka täiendkoolituste teemat, mis on meil väga kehvas seisus.

"Eestis saab näiteks täiendkoolitust 12% töötajaist, seda siis vähemalt üks päev aastas. Edukates riikides on see näitaja kolm korda kõrgem."

Ants Sild tegi eile ettekande konverentsil Tuulelohe lend 2014.