"Tänasest Eesti Päevalehest võib majandus- ja taristuministri Kadri Simsoni kommentaarist jääda ekslikult mulje, justkui poleks siseministeeriumis sisserände piirarvu probleemiga tegeletud. See ei vasta tõele."

"Siseministeeriumis valmis juba aprilli lõpus valitsuse jaoks analüüs koos ettepanekutega sisserände piirarvu senise regulatsiooni muutmiseks. Valitsus arutas teemat kabinetis 29. juunil ning otsustati moodustada laiapõhjaline töörühm. Töörühma moodustamise käskkirja allkirjastasin 28. juulil ning sinna kuuluvad lisaks siseministeeriumile esindajad 18 organisatsioonist, nii avalikust- kui ka erasektorist. Töörühm koguneb esimest korda 23. augustil ning ettepanekud sisserände piirarvu muutmiseks peab töörühm esitama 1. detsembril käesoleval aastal."

"Ligi veerandsada aastat kehtinud regulatsiooni ei saa muuta kiirustades ning kaasata tuleb kõik asjassepuutuvad osapooled. Ühtlasi tuletan meelde, et lõpliku otsuse regulatsiooni muutmise osas teeb Riigikogu, mitte valitsus. Küll aga on valitsuse ülesanne pakkuda välja lahendus, mis pole mitte ainult Eesti ühiskonnale parim võimalikest, vaid mis leiab ka laiapõhjalise poliitilise poolehoiu parlamendierakondades."