Esmaspäeval, 30. oktoobril Eesti Haldusjuhtimise Instituudis (EHI) algaval täienduskoolitusel "Kas jooksevkonto defitsiit on probleem?" saavad kolme Balti riigi avaliku sektori rahanduse tippspetsialistid lisateadmisi ning praktilisi oskusi Kanada ja Eesti asjatundjatelt.

Kolmepäevane täienduskoolitus on suunatud Eesti, Läti ja Leedu avalikus sektoris töötavatele finantsjuhtidele ja rahandusspetsialistidele ning saab teoks tänu EHI koostööle Kanada Dalhousie Ülikooliga. Seminar on omamoodi jätkuks kuus aastat väldanud ja kevadel lõppenud majandusjuhtimise väljaõppeprogrammile BEMTP, mille raames said kõrgetasemelist koolitust 130 ametnikku Balti riigist, sealhulgas 42 Eestist.

Üks koolituse läbiviijatest, Tallinna Tehnikaülikooli majandusteaduskonna dekaan professor Alari Purju märkis, et seminaril käsitletakse maksebilansi jooksevkonto seisundi seost majanduse üldise arenguga. "Samuti võetakse vaatluse alla finantskriiside näited maailmamajanduses ja nende seos reaalmajanduse probleemidega," lisas Purju.

Koolituse põhiläbiviija on Dalhousie Ülikooli majandusprofessor Talan Iscan. Seminari töökeel on inglise keel.

Tõnis Oja