Samuti jäävad Värgi sõnul ametisse praegused pangajuhid – lisaks talle endale finantsdirektor Priit Perens ja korporatiivpanganduse direktor Tauno Vanaselja.

Tulevikus praegu kolmeliikmeline juhatus tõenäoliselt suureneb, lisas Värk. “Aga see on seotud organisatsioonisiseste muutuste, mitte niivõrd uue omanikuga,” märkis ta.

"Optiva roll Eestis on teha edukat koostööd kindlustusega,” rääkis Värk tänasel pressikonverentsil. “Uus ja tugev omanik pakub meile rea uusi võimalusi kasutada soomlaste know-how’d ja kogemusi.”

Kuna Leonia pank on tugev telefoni- ja internetipanganduses, seab Värgi sõnul ka Optiva need valdkonnad omale prioriteediks.

Eelkõige loodab tulevane Sampo Pank võita kliente pangandus-, kindlustus- ja varahaldusteenuseid sisaldavate paindlike tootepakettidega, mille kasutamine peaks olema mugavam kui samu teenuseid eraldi ostes.

“Kindlasti on meie eesmärk võita turuosa teiste pankade arvelt. Konkurentsi tugevnemine sunnib meid kõiki pingutama ja sellest võidab eelkõige klient,” rääkis Värk.

Sampo Grupp ostis Eesti Pangalt Optiva aktsiate kontrollpaki kevadel ning on väikeaktsionäridelt aktsiaid kokku ostes suurendanud oma osalust pangas tänaseks 93,2 protsendini.

Kristel Raesaar