Huvi lisanimekirja aktsiate vastu on viimasel ajal tugevnenud, seda suures osas kodumaiste investorite arvel, kes investeerivad likviidsematest aktsiatest teenitud kasumi lisanimekirja ettevõtetesse, rääkis Optiva Panga maakler Sulev Raudsepp.

«Huvi suurenemisele vaatamata jäävad lisanimekirja aktsiad eriti hinnaliikumiste seisukohalt riskantseteks,» sõnas Raudsepp.

uigi võrreldes eelmise aastaga on lisanimekirja likviidsus paranenud, on see endiselt madal ja suuremate ostuorderitega liigub aktsia hind kiiresti üles. Miljoni krooniga ei ole lisanimekirjas midagi teha, sest sellise ostuorderi andmisel liigub hind üles ja aktsiaid müüma asudes kiiresti allapoole, sõnas Raudsepp.

Kawe Kapitali varahalduse direktor Kristjan Hänni sõnas, et huvi suurenemine lisanimekirja aktsiate vasta annab tunnistust turu küpsemisest, sest liideraktsiate tõusuga teenitud raha otsib uut võimalust. Ta lisas, et lisanimekirjas on aktsiaid, millel on reaalne väärtus, nagu näiteks Saku Õlletehas, Viisnurk, Harju Elekter, Reval Hotelligrupp.

Kaja KOOVIT