Varem väärtpaberiinspektsioonis ja internetikaubamajas Index.net töötanud Jakobson sai uue töökoha avaliku konkursi käigus. ”Nüüd on minu eesmärk firma käima joosta,” kommenteeris ta oma tegevust.

Jakobson märkis, et uus firma koosneb kolmest osast: infotehnoloogia, turundus ja klienditugi. Firma tegevus jaotub omakorda nelja ossa. Esimene osa on firmasisese intraneti loomine, kust firma juhtidel ja töötajatel on võimalik igal ajahetkel leida neid huvitavat infot. Teiseks loob firma Oracle operatsioonisüsteemi baasil andmebaasi, mille kaudu on võimalik vahendada infot ülemaailmse kaubavahetuse kohta. Kolmandaks valdkonnaks firmadele pakutavad spetsialiseeritud lahendused raamatupidamise ja klienditeeninduse valdkonnas. Neljas valdkond on konsultatsioonid.

Firmat hakkab juhtima 10 aastat USAs õppinud ja töötanud Lembit Loo, kes hakkab Eestis kasutama USAs omandatud kogemusi. Lembitu vend Sulev Loo on N-terminaal grupi juhatuse esimees ja uue firma nõukogu liige. Endel Siff on NT-Exchange`i nõukogu esimees.

Firma esimene investeering on Oracle kaubavahetus-tarkvara ja riistvara ostmine, mis läheb maksma paarkümmend miljonit krooni. Jakobsoni sõnul on suurärimees Endel Sifi huvi firma loomise puhul teenida tulevikus võimalikult suuri dividende.

Inno Tähismaa