Bensiini 95 hind on praegu Statoili jaamades 9,65 krooni. Erinevates tanklates võib hind pisut erineda, täpsustas Luik.

Luik ütles, et välistatud ei ole bensiini hinna edasine muutumine lähipäevil.

Viimati tõstsid nii Statoil kui Neste kütuse hinda oma jaamades keskmiselt 15 sendi võrra liitrilt nädala alguses.

Statoil tõstis hinda 15 sendi võrra esmaspäeva hommikul. Neste tõstis kütuse hinda oma teenindusjaamades esmaspäeva õhtul samuti 15 sendi võrra liitrilt. Bensiin 95 maksab Neste automaatjaamas 9.30 krooni.

Bensiini hinda tõstavad ka teised kütusefirmad

Alexela jaemüügijuht Aivar Räim ütles Äripäev Onlinele, et otsus bensiini hinna tõstmise suhtes tehakse veel täna, mistõttu uus hind peaks kehtima hakkama alates homsest. Tõenäoliselt tõstetakse bensiini liitri hinda 15 sendi võrra, täpsustas Räim. Praegu maksab Alexela tanklates 95 bensiini liiter 9,25 krooni. "Oleme sunnitud seda tegema, sest maailmaturu hinnad ja ka dollari hind on pidevalt tõusnud, samas meie oleme püüdnud neid seni võimalikult kaua all hoida," lausus Räim.

Neste Eesti ASi jaemüügijuht Artur Prauni sõnul ei ole välistatud, et ka Neste bensiinihinnad võivad täna muutuda. "Ennustusi ei taha praegu tegema hakata," lausus ta, "Muutused on aga võimalikud mõlemapoolselt: konkurentsi surve tõttu allapoole, maailmaturu hindadest tingituna ülespoole."

Mai algusest on bensiini hind Rotterdami sadamates tõusnud üle 60 sendi. Järsk tõus on toimunud eriti viimastel päevadel. Eesti tanklates on kütus kallinenud mai algusega võrreldes aga umbes 40 sendi võrra.