Kas ärimees Mait Metsamaa mõrva organiseerimises süüdistatava turu koordinaatori Vadim Politðuki vahistamine on teie tööd häirinud?

Otseselt mitte, aga kaudselt küll. Ega see meeldiv asi ole. Turul on suured tööd pooleli, nagu näiteks lihasaali remont ja kõigi külmikute vahetus. Nende projektidega tegeles põhiliselt tema.

Kas Vadim Politðukil oli Mait Metsamaa mõrvapäeval temaga kohtumine kokku lepitud?

Minu arvates mitte. Esiteks peab Vadim kokkulepetest lugu. Teiseks ei paistnud see ka Metsamaa käitumisest välja. Nimelt käis ta sel päeval keskturu kontoris kahel korral. Esimene kord vaatas korraks üle Politðuki kabineti ukse, kus see vestles projekteerijaga, teine kord oli Vadim parasjagu ehitajaga turul. Seda kõik on tunnistanud nii projekteerija kui ka meie sekretär.

Kui Metsamaal oleks olnud Politðukiga kohtumine kokku lepitud, oleks ta käitunud teisiti, küsinud minu käest, kus Vadim on ja jäänud teda ootama, aga tema vaatas vaid üle ukse ja lahkus koos oma õunakotiga.

Kas teate sedagi, mida tegi Politðuk Metsamaa mõrva hetkel?

Tean küll, sest olime sel ajal koos Pirita Purjespordikeskuses asuvas telefonipoes, kust endale telefoni ostsin. Samas kuulsime juhtunust raadiost.

Kas Oleg Lvovil on keskturul oma kalaäri?

Kala meil müüakse, aga ühtegi Lvovi allkirjaga lepingut meil pole. Ka ei ole ma seda inimest kordagi turul näinud.

Mis tööd tegi turul Metsamaa mõrva asjus vahistatud insener?

Oli sisekontrollis, jälgis üldist korda.

Mis te arvate, miks teie juhitava ettevõtte ümber nii palju kära on?

Ju siis kedagi häirib turu praegune areng.

Sirje NIITRA