Päevasiseselt ligi kaheprotsendilisest miinusest plussi jõudnud Nasdaqi üldindeks lõpetas eilse kauplemispäeva 1,08 protsenti esmaspäevasest sulgemistasemest madalamal 3333,39 punktil.

Turgu haaranud pessimismilaine kutsus esile telekommunikatsiooniettevõte WorldCom, kes andis turule teada, et tõenäoliselt suudab ettevõte teenida käesoleva aasta neljandas kvartalis kõigest 34-37 senti kasumit aktsia kohta. Samas olid analüütikud WorldCom’i kasumiks ennustanud 49 senti. WorldCom’i aktsia reageeris uudisele langedes päeva lõpuks 20 protsenti 18,94 dollari tasemele.

Paraku ei olnud Worl-Com ainus ettevõte, kes eile turu optimismi jahutas, sest fiiberoptilisi seadmeid tootev Nortel Networks teatas järgmise aasta esimese kvartali kasumiprognoosi kärpimisest ning analüütikute negatiivseid hinnanguid oli kuulda ka programmeeritavaid mikrokiipe tootva Altera suhtes.

New Yorgi börsi meelestatus oli samuti negatiivne ja seda tänu investeerimispank Goldman Sachs’i poolsele mitmete börsil kaubeldavate maaklerfirmade reitingute alandamisele. Lisaks finantssektorile olid langejateks veel farmaatsiasektor ning teist päeva järjest allapoole liikunud Procter & Gamble. WorldComi vedas enda langusega ka trustidevastase seaduse alusel tükeldamisele mineva AT&T.

Dow Jonesi tööstuslik keskmine sulgus eile 0,65 protsendiga miinuses 10 899,47 punktil.

Peeter Koppel