Maailma kõige väärtuslikum ettevõte Apple müüs 24.septembril lõppenud majandusaasta neljandas kvartalis 45,4 miljonit iPhone’i. Seda on küll 5% vähem kui aasta varem, aga laias laastus vastas tulemus analüütikute ootustele.

Kasum vähenes viimases kvartalis aastatagusega võrreldes 19% 9 miljardi dollarini.

Detsembriga lõppevaks kvartaliks, mis on ettevõtte jaoks tavaliselt aasta kõige parem, prognoosib Apple 76-78 miljardi dollari suurust käivet. See oleks vähemalt protsendi võrra aasta varasemast parem tulemus.

Briti majandusleht Financial Times kirjutab, et iPhone 7 nõudluse kõrval lõikab ettevõte kasu ka teenuste äri ehk App Store’i ja Apple Musicu kiirest kasvust.

Nii suurenes teenuste käive viimases kvartalis 24% 6,3 miljardi dollarini ning Iphone’ide järel sai teenustest ettevõtte teine suurem sissetulekuallikas, kuna Maci ja iPadi tulemused olid taas kesised.
„Teenused olid kvartali märksõna,“ tunnistas Apple finantsjuht Luca Maestri Financial Timesile „Olukord on hea ja paraneb,“ lisas ta.

Maestri märkis, et muu tagasi müüki jõudnud iPhone 7 on tarbijad hästi vastu võtnud, mis annab jõulude eel kindlustunde. Musta mudeli „Jet Blacki“ nõudlus ületab ettevõtte pakkumisvõimet.