Tegemist on infosüsteemide vahel liikuvate e-arvetega, mitte pdf-vormis esitatavate müügiarvetega, teatas rahandusministeerium. 

Eesmärk on muuta e-arvete kasutamine era- ja avaliku sektori vahelisel arveldamisel kohustuslikuks 2016. aasta lõpuks. Riigiasutustele vahendab koostööd e-arvete teenustepakkujaga Riigi Tugiteenuste Keskus (RTK), kes sõlmis lepingu OpusCapita ASiga.

“Riigiasutused saavad nüüd nii era- kui juriidilistele isikutele saata e-arveid pankadesse ja erinevate e-arve operaatorite keskkondadesse, nagu näiteks OpusCapita, Omniva ning Registrite ja Infosüsteemide Keskus,” ütles RTK majandustarkvara arenduse osakonna juhataja Marek Ilves.

“Näiteks saavad tudengid ühiselamu teenuse eest tellida arve panka ning seal ka selle ära maksta. Lisaks saavad ärikliendid, kellel on olemas vastav võimekus, tellida endale nii riigiasutustelt (G2B) kui ka teistelt ettevõtetelt ettevõtevahelisi (B2B) e-arveid," lisas ta. 

RTK on rahandusministeeriumi hallatav asutus, mis pakub raamatupidamise-, personali- ning palgaarvestuse teenust neljale ministeeriumile ning nende haldusala asutustele. 

Lisaks korraldab keskus ka riigi keskset raamatupidamist, peab arvestust sundtäitmisele suunatud nõuete üle ning haldab ja arendab arvestusteenuse pakkumiseks vajalikku majandustarkvara.

OpusCapita on Itella Grupi ettevõte, peakontoriga Soomes ning 2013. aastal oli OpusCapita käive 263 miljonit eurot.