Creflo Dollar (perekonnanimi on tõesti selline) on USA telejutlustaja ning pastor, kes veab World Changers Church Internationali (otsetõlge Maailma Rahvusvaheline Muutjate Kirik). Ta lõi oma mittekonfessionaalse kiriku 1986. aastal ühes kooli kohvikus. Esimesel jutlusel osales vaid kaheksa inimest.

Kirik aga hakkas aja jooksul kasvama. Tegevus koliti väikesesse kabelisse. Dollar hakkas esinema ka raadios. Tema populaarsus kasvas veelgi. 1995. aastaks oli kogudusel juba sedavõrd palju liikmeid, et oli vaja suuremat kirikut. Usujuht kogus kerge vaevaga koguduse liikmetelt kokku 18 miljonit dollarit. Rajati 8500 istekoaga megakirik. Selle nimi on World Dome.

2007. aastaks oli kirikul üle 30 000 aktiivse liikme ning see tõi annetuste teel sisse 70 miljonit dollarit aastas. 2012. aastal laienes kiriku tegevus New Yorki.

Kui muidu arvatakse, et jumalasulased elavad vaga ja tagasihoidlikku elu, siis Härra Dollar on teistsugune näide. Mehel on kaks Rolls-Royce'i ning mitu miljoni dollarilist häärberit. 2012. aastal müüs ta 3,75 miljoniga oma Manhattani korteri. Mehe varade väärtus on 27 miljonit dollarit.

Aastaid tagasi ta arreteeriti oma teismelise tütre kallal tarvitatud vägivalla tõttu. Ta läbis viharavi kursuse ning tütar loobus süüdistusest.

Nüüd on aga Creflo Dollar tulnud välja väga huvitava mõttelennuga. Nimelt ei meeldi usumehele lennata tavainimese kombel. Ta omas juba varem eralennukit Gulfstream III, mis sai eelmisel aastal lennurajalt välja sõites raskelt kahjustada. Dollaril tekkis plaan - ta otsustas koguduse liikmete seas alustada korjandust uue eralennuki soetamiseks.

Ta saatis koguduse liikmetele kirja, kus on muuhulgas kirjas: „Gulfstream G650 on hädavajalik, sest uskuge või mitte, maailmas on veel miljoneid inimesi, kes ei ole Jeesus Kristusest midagi kuulnud ning ei tea tema suurusest midagi. Me vajame teie abi jõudmaks nende kadunud ja surevate hingedeni."

Creflo palub igal liikmel annetada minimaalselt 300 dollarit, et tema eralennuki unistus saaks reaalsuseks.

Lennuliikluse jälgimise registrist saab välja lugeda, et härra Dollar on lennukiga käinud ka puhkamas Las Vegases, Miamis ja Hawaiil.

Selline on siis ühe usujuhi elu Ameerikas. Mõned kohe oskavad elada.