Avatud voorus toetati neid tervishoiualaseid alus- ja rakendusuuringute projekte, mis olid suunatud rahvastiku tervisele olulisemate krooniliste haiguste ja pahaloomuliste kasvajate ennetamise, varase diagnostika ja elukvaliteeti parandava ravi, rahvastiku tervisele olulisemate nakkushaiguste (sh HIV/AIDS) ennetamise, diagnostika ja ravi ning personaalmeditsiini arendamisele, teatas Archimedes.

Archimedese struktuuritoetuste rakendusüksuse teadus- ja arendustegevuse majanduskeskkonna arendamise büroo juhataja Mariann Saaliste sõnul oli konkurents toetuse saamiseks tihe ja toetust taotleti kõikidele tervishoiu seisukohalt prioriteetseks peetud valdkondadele.

„Tervis on teema, mis puudutab iga inimest isiklikult ning on positiivne, et Eestis tegeletakse väga heal tasemel sedavõrd oluliste teemadega nagu näiteks kasvajad ja nakkushaigused“, ütles Saaliste .

Taotlusvooru laekus kokku 33 taotlust kaheksalt teadus- ja arendusasutuselt. Enim taotlusi laekus Tartu Ülikoolilt (19). Toetuse saajate pingerida selgus hindamiskomisjoni arutelude põhjal, millele eelnes iga taotluse hindamine kolme välis- ja siseriikliku eksperdi poolt.