Investeerimisprogramm Arco Kapital 1 kestab viis aastat ning selle määratud maht jääb vahemikku 50-200 miljonit krooni, programmi konsulteerib AS PricewaterhouseCoopers CF&IB.

Loodav OÜ Arco Kapital 1 investeerib Tallinna likviidsesse kommertskinnisvarasse, mis on olulisel määral välja arendatud, kuid mida on võimalik hallata senisest märgatavalt efektiivsemalt.

Investeerimisprogrammist saadav tulu tuleb omandatava kinnisvara rendist, programmi rahavood makstakse investoritele igakuiselt välja. Investeerimisperiood on viis aastat.

Programmi lõppedes müüakse kogu kinnisvara maha ning saadud raha jagatakse investorite vahel proportsionaalselt nende osalusega. Arco Kapital 1-s osalemise minimaalne investeering on 650 000 krooni, investeerimine on piiratud juriidiliste isikutega.

OÜ Arco Kapital 1 kaheliikmelisse juhatusse kuuluvad Veljo Kuusk ja Tauno Muide. Kõik ettevõtte olulised juhtimisotsused, nagu kinnistute ost ja müük, langetatakse nõukogu tasandil, kuhu kuuluvad Arco Vara Grupi riskijuht Richard Tomingas, Arco Vara Grupi nõukogue esimees Arti Arakas, AS PricewaterhouseCoopers’i analüütik Hardo Pajula, Risto Vahimets advokaadibüroost Tark & Ko ja endine rahandusminister Madis Üürike.

Arco Kapital 1 on sihtotstarbeliselt 2001. aasta septembris Arco Investeeringute AS poolt asutatud osaühing ja kuulub 100%-liselt Arco Kapitalijuhtimise AS-le. Arco Kapitalijuhtimise AS on Arco Investeeringute

AS-i tütarfirma. OÜ-l Arco Kapital 1 ei ole palgalisi töötajaid.