Arco Vara mullune müügitulu ja muu äritulu oli 46,2 miljonit eurot võrreldes aasta varasema 22,8 miljoni euroga. Möödunud aasta neljandas kvartalis sai kontserni müügitulu ja muud äritulu 14,9 miljonit eurot võrreldes aasta varasema 8,3 miljoni euroga, teatas Arco Vara.

Möödunud aastal oli Arco Vara ärikahjum 1,5 miljonit eurot ja aastal 2010 100.000 eurot. Kontserni varade mahust moodustas aasta lõpul omakapital 39,7 protsenti võrreldes aasta varasema 39,4 protsendiga.

Kontserni laenukohustuste saldo vähenes aastaga 6,6 miljoni euro võrra. Laenukohustuste keskmine kaalutud intress on eelmise aastaga võrreldes kõrgemate pangamarginaalide ja kõrgema Euribori tõttu kasvanud, samas on pikenenud laenukohustuste kaalutud keskmine tähtaeg.

Arco Vara ehituslepingute järelejäänud maht oli möödunud aasta lõpu seisuga 11,7 miljonit eurot võrreldes aasta varasema 16,8 miljoni euroga. Möödunud aasta jooksul sõlmiti uusi ehituslepinguid 10,9 miljoni euro väärtuses. Kontserni möödunud aasta kahjum tuli peamiselt ehitusdivisjonist, kus kogu tööstusharu mõjutasid jätkuvalt varasemate perioodide ebasoodsad lepingud ning ehitusettevõtete pankrotid.

Suuremad üksikud ehitusobjektid, millega möödunud aastal kaasnes negatiivne tulemus, olid 500.000-eurose kahjumi toonud lennuakadeemia peahoone ehitus Tartus konsortsiumis pankrotistunud OÜ-ga Kristiine Ehitus, 600.000-eurose kahjumi toonud Eesti Maaülikooli õppehoone rekonstrueerimine Tartus konsortsiumis pankrotistunud OÜ-ga Wolmreks Ehitus.

Tamsalu alevi vee- ja kanalisatsioonitrasside ehitamise alltöövõtt pankrotistunud AS-ile K&H tekitas saamata jäänud arvete tõttu kahjumi 240.000 eurot ning Emajõe joogiveerajatiste objekt samuti K&H alltöövõtjana tingis saamata tulu 340.000 eurot. Iru küla vee- ja kanalisatsioonitorustike tööde kahjum oli ligikaudu 660.000 eurot, mis tulenes kontserni hinnangul sellest, et tellija esitas tegelikkusele mittevastavaid andmeid.

Mullu hakkas Arco Vara käive pärast kolme järjestikust langusaastat taas kasvama, märgib ettevõte aruandes. Mullusega võrreldav oli 2008. aasta 40 miljoni eurone käive. Käibe kasvu tingisid aktiveerunud ehitusturg, kus avaliku sektori vedamisel Eestis mahud kasvavad, ning paranenud arendusvaldkonna konjunktuur kogu regioonis, mis võimaldas Bulgaarias lõpuni viia olulise plokktehingu, selgitas ettevõte.

Üle mitme aasta oli teenindusdivisjon jõudnud kasumisse, samuti arendusdivisjoni ärikasum paranes veidi võrreldes eelmise aastaga. Mullu müüs Arco Vara kokku 111 korterit ja krunti, neist 60 Eestis, 20 Lätis ja 31 Bulgaarias. 2010. aastal müüs kontsern 129 korterit ja krunti.

Olulisematest töödest kestavad Tallinnas Tivoli nimelise suuremahulise korterelamu arenduse projekteerimine ning Manastirski korterelamu projekti ehitamine Sofias. 7000-ruutmeetrine Manastirski esimene etapp valmib plaanikohaselt tänavu esimeses kvartalis. Jätkuvad tööd Riias Bišumuiža 1 korterite arendamisel ning kruntide realiseerimisel. Samuti toimub ehitamine ja müümine Tallinnas Kodukoldes.

Neljanda kvartali oluline üksiktehing oli Bulgaarias allkirjastatud üleandmise ja vastuvõtmise akt ettevõttega Cleves EOOD 21 korteri ja 13 parkimiskoha üleandmiseks, lõpuleviidud tehingu summa on 4,3 miljonit eurot, millest 2,5 miljonit eurot tasuti ettemaksuna märtsis 2008 ja 1,8 miljonit eurot mullu novembris. Samuti on müüdud kinnistu Tallinnas Laeva 2 ning bilansipäeva järgselt hoonestusõigus kinnistule Tallinnas Kadaka tee 131.

Arco Vara teenindusdivisjonile oli möödunud aasta parem kui mitu eelnenud aastat. Aasta lõppes kasvanud käibe juures 100.000 eurose ärikasumiga aasta varasema 400.000 eurose ärikahjumiga. Kontserni vahendustehingute arv on võrreldes eelmise aastaga tõusnud 29 protsendi ning hindamisaktide arv 39 protsendi võrra, samal ajal kui on maaklerite arv suurenenud vaid ühe protsendi ja hindajate arv kasvanud 17 protsendi võrra.