"Tulenevalt grupi tegevusstrateegia muutumisest lõpetas grupp 2013.a. ehitusteenuse pakkumise kolmandatele isikutele, sealhulgas keskkonnaehituse valdkonnas," teatas Arco Vara börsiteates.

Müügitehing toimus 14. veebruaril.

Osa müügihind koosnes kahest osast: ostu eest tasuti Arco Varale 10 000 eurot, lisaks kohustub ostja Arco Varale tasuma kolmandiku rahast, mis võidakse saada kohtuvaidlustest haridus- ja teadusministeeriumi ning OÜ Loksa Haljastus vastu. Tasutavalt summalt arvatakse maha ka tulumaks.

„Arco Ehituse müügiga on lõpetatud oluline osa Arco Vara grupi tegevusstrateegia muutmisel kinnisvaraarenduse ning teenindusega seotud ettevõtteks,“ kommenteeris Arco Vara juhataja Tarmo Sild.

Vastavalt lepingu tingimustele ei jätka ettevõte enam tegevust OÜ Arco Ehituse nime all.

Arco Ehituse võõrandamine omab olulist mõju AS Arco Vara majandustegevusele.

Teates märgitakse, et OÜ Arco Ehitus ei ole maksnud dividende, ettevõtte osakapitali suuruseks on 49000 eurot ja ettevõtte kasum osa kohta on negatiivne.

OÜ Arco Ehituse kohustused on eelmise aasta 31. detsembri seisuga 1 980 000 eurot, sellest kohustused emaettevõtte ees 432 tuhat eurot. Ettevõttel on varasid ca 1049 tuhat eurot. Kohtuvaidlustega seotud nõudeid bilansis ei ole, mistõttu ettevõtte netoväärtus sõltub suuresti sellest, kuidas lahenevad kohtuvaidlused.

Ostja eesmärgiks on menetleda kõik OÜ-ga Arco Ehitus seotud kohtuvaidlused lõpuni ning saavutada kohtuvaidluste lõppedes ettevõttele positiivne rahavoog ja tegevuse jätkamine.

AS Arco Vara on andnud käendusi, hüpoteeke ja muid tagatisi seoses OÜ Arco Ehituse poolt valminud ehitusobjektide garantiiperioodidega 556 tuhande euro eest. Kõik kohustused lõpevad ehituste garantiiperioodide lõppemisega, millest viimane saabub novembris 2015.

OÜ Arco Ehituse juhatuse liikmeks kuni osa müügini oli Evelin Kanter ja uueks juhatuse liikmeks on Kalev Sakjas.