Arco Vara juhatuse esimehe kohalt lahkuv Viljar Arakas ütles, et lahkumise tingisid erinevad nägemused osade suuraktsionäridega, teatas ettevõte.

”Tunnen, et mul ei olnud enam piisavalt mandaati, et keerulises kinnisvaraturu olukorras edasi liikuda. Meie sisekliima on hea ja erimeelsused puudutavad eranditult strateegia valikuid ning arusaamisi juhtimisest," sõnas Viljar Arakas. "Suuromanikud on kogemustega mehed ja nende tahe ettevõtte operatiivtegevusse sekkuda on mõistetav, kuid kontserni tegevjuhina pean seda põhjendamatuks.”

Arco Vara nõukogu esimees Arti Arakas ütles, et usaldab ettevõtte tänast juhtkonda ja ei pea võimalikuks kujunenud olukorras nõukogu esimehe ametikohal jätkata.

„Sõltumata sugulusastmest arvan, et Viljar on olnud Arco Varale parim juht nii kontserni operatiivjuhtimise tasandil kui ettevõtte esindamisel väljaspool," sõnas Arti Arakas.

Arakase sõnul ei ole ettevõtte suuromanike vahel erimeelsusi või isiklikke pingeid. „Meie erinevad nägemused ei ole väärtuspõhised, on erinev arusaamine pigem taktikalistes küsimustes. Seetõttu teen ennetava tagasiastumisliigutuse selleks, et vältida erinevate nägemuste võimendumist,” lisas Arti Arakas. 

Arco Vara uueks nõukogu esimeheks saanud Richard Tomingas ütles, et ettevõtte ootas juhatuse esimehelt senisest agressiivsemat panustamist just uutel turgudel.

„Näeme, et kinnisvaraturg Baltikumis on olnud viimase aasta jooksul ebastabiilsem kui arvati," ütles Tomingas. "Nõukogu arvates peaks Arco Vara juhtkond nägema ärivõimaluste kasvu just eelkõige Balkanimaades ja Ukrainas, kus kiire areng kestab veel mõnda aega.” 

Tominga sõnul jätkab ettevõtte juhatuse esimehe kohusetäitjana senine juhatuse liige ja finantsdirektor Aare Tammemäe.

„Olen Viljariga koos töötanud vaid 6 kuud, kuid võin kinnitada, et tegemist oli väga tugeva ja inspireeriva juhiga. Ettevõtte tänane finantspositsioon on tugev, oleme väga likviidsed ning valmis otsima aktiivselt uusi arenguvõimalusi Balkani riikides ja Ukrainas” sõnas uus juhatuse esimehe kohusetäitja Aare Tammemäe.

Arti Arakase sõnul on Tammemäe võimekas ja oma ala peensusteni tundev juht. „Kutsusin Aare pool aastat tagasi meie meeskonda ja olen veendunud, et kogenud juhina tuleb ta ettevõtte ees seisvate ülesannetega toime. Nõukogu koosolekul hääletasin koos teiste liikmetega Aare kandidaadi poolt,” sõnas Arakas.

Arco Vara nõukogu liikme ja suuraktsionäri Hillar-Peeter Luitsalu sõnul on Arco Varast Viljari juhtimisel saanud tõeliselt edukas rahvusvaheline ettevõte, mis on mitmetel turgudel ja valdkondades oma ala vaieldamatu liider.

"Nõukogu tunnustab Viljari tööd. Aare Tammemäe puhul ei ole mul siinkohal kahtlust, et ta esindab mitte ainult juhatuse järjepidevust strateegia elluviimisel vaid toob juhtimisotsustesse ka uut energiat ja ideid, kuidas muutuvas turuolukorras areneda,” ütlesLuitsalu.

Kõik juhtimisorganeid puudutavad muudatused jõustuvad alates 21. jaanuarist 2008. aastal, seni jätkavad kõik Arco Vara juhid senistel ametikohtadel.