Tartu linnavalitsus põhjendas oma hoiatust sellega, et nendele korteritele ei saa hiljem väljastada kasutusluba korterina kasutamiseks, kun Linnavalitsus on Pallase pst 25 asuvale hotellihoonele väljastanud projekteerimistingimused, mis lubavad hoone rekonstrueerida senise kasutusotstarbega st hotellina kasutamiseks.

Tamme selgitas Ärilehele, et Pallase korterhotelli müük toimub analoogselt väikeste korteriomandite müügiga Stroomi Residence’is ning teistes 100%-liselt ärimaal renoveeritavates hoonetes või uusarendustes. „Selliseid korteriomandeid on Eesti tõmbekeskustes üksjagu ja tavaliselt nimetatakse neid külaliskorteriteks,“ ütles Tamme.

Ta selgitas, et Pallase korterhotelli puhul on Tartu linnavalitsus väljastatud kaks ehitusluba, ühe fassaadi ja teise hoone sisemuse kaasajastamiseks. „Mitteeluruumidest korteriomandid on juba seatud. Projekti arendaja suhtleb linnavalitsusega arusaamatuste lahendamiseks,“ rõhutas Tamme.

„Võime aga endiselt kinnitada, et nii Pallase 25 hoone renoveerimine, ehitustegevus kui ka mitteeluruumidest korteriomandite müük toimub täna ning edaspidi täielikus vastavuses Eestis kehtivatele seadustele. Loodame, et Pallase korterhotelli projekt leevendab pisut kinnisvarainvestorite nõudlust ning ajutist peatumispaika otsivate inimeste vajadust väikeste ja mugavate, kuid taskukohaste üüripindade järele,“ lisas Tamme.

Tartu linnavalitsuse teatel on alust arvata, et käesoleval juhul on teadlikult esitatud ehitusprojektis valeandmeid hoone tulevase kasutusotstarbe suhtes ning hotelli rekonstrueerimise asemel kavandatakse kinnistule hoopis korterelamut. Kuna kinnistu asub väikeelamute maal, on suuremahulise korterelamu rajamine sellesse piirkonda võimalik vaid detailplaneeringu menetluse kaudu.

Valeandmete esitamise tõttu on linn algatanud Pallase pst 25 väljaantud ehitusloa kehtetuks tunnistamise menetluse.

Linnavalitsus saatis märgukirja ka Notarite Kojale, et korteriostu vormistades selgitaks notar olukorda potentsiaalsele ostjale.