2005. aastal sõlmitud Arco Vara AS aktsionäride kokkuleppe järgi anti Arco Vara AS-i enamusaktsionäridele optsioon omandada kokkulepitud preemiat (16,5% aastas) makstes Hansapangale emiteeritud aktsiad pärast seda, kui tehingust on möödas üks aasta, mida enamusaktsionärid ka kasutasid, teatas ettevõte.

2005. aasta detsembri alguses emiteeris Arco Vara Hansapangale umbes 156 miljoni kroonise väljalaskehinnaga uusi aktsiaid. Uute aktsionäride kaasamiseks emiteeris Hansapank omakorda Arco Vara aktsiatega seotud väärtpabereid, mida müüdi suunatud pakkumise raames erainvestoritele ning investeerimisfondidele Eestis.

“Emissiooni kaudu ettevõtte jaoks kaasatud vahendid aitasid Arco Varal mitu sammu edasi liikuda ja see arenguetapp on ettevõttel edukalt läbitud,” kommenteeris Arco Vara nõukogu esimees Arti Arakas.
Arco Vara AS on 1992. aastal Eestis asutatud Baltimaade suurim kinnisvaraettevõte, mille tegevus hõlmab nii kinnisvara vahendus-, arendus- kui ka ehitustegevust. Firmal on esindused 25 linnas Eestis, Lätis, Leedus, Ukrainas, Bulgaarias ja Rumeenias. Grupis töötab kokku ligi 500 inimest. Arco Vara AS-i 2005. aasta käive oli 476 miljonit krooni ning grupi puhaskasum oli 116 miljonit krooni.