Tarmo Sild on endine vandeadvokaat, kes mõisteti 2009. aasta kevadel koos eksminister Villu Reiljani ja ärimees Aivo Pärnaga Rävala 8 kinnistu süüasjas pistise vahendamises süüdi. Otsus jõustus 2010. aasta kevadel ning Sild sai karistuseks üle 100 000-kroonise trahvi.

2010. aasta alguses lahkus Sild advokatuurist. Kriminaalkorras karistatud mees enam advokaadina töötada ei saa. Mees rääkis toona, et on järjest enam keskendunud äritegevusele oma osalusega ettevõtetes, millest mõned tegutsevad ka väljaspool Eestit.

2009. aasta sügisel sõitis Sild Audru ringrajal puruks oma tuttavale kuulunud haruldase Dodge Viper GTSi.

Vastavalt nõukogu otsusele hakkavad 37-aastase Tarmo Silla volitused kehtima 22. oktoobrist, samal päeval lahkub Arco Vara juhatusest Lembit Tampere. Tampere kutsutakse tagasi kõigist Arco Vara tütar- ja sidusettevõtete nõukogudest ning juhatustest, teatas ettevõte börsile.

Juhatuse liikme vahetumine on seotud käesoleva aasta jooksul toimunud muudatustega ettevõtte nõukogus, kes on otsustanud oma nägemuse elluviimiseks kaasata uue juhataja.

Nõukogul on tekkinud olulisi ja veel lahenduseta küsimusi Arco Vara kontserni kuuluvate ettevõtete bilansi ja osade kontserni ettevõtete äriplaani jätkusuutlikkuse osas, eriti ehituse valdkonnas ja väljaspool Eestit toimivate üksuste tegevuse suhtes.

Juhatusel tuleb kiiresti ja kriitiliselt analüüsida kontserni kesiste majandustulemuste põhjuseid ning teha neist järeldused. Nõukogu hinnangul peab Arco Vara kontsern suutma leida uusi arendusvõimalusi ja tõstma turul nõutud arenduste mahtu ja tempot, et püsida konkurentsis ning olla aktsionäridele õigustatud investeering.

Nõukogu ei välista, et juhatusel tuleb osasid kontserni varasid alla hinnata, samuti leida täiendavaid võimalusi üldkulude kärpimiseks ja juhtimise tõhustamiseks.

Tarmo Silla ülesanne on Arco Vara grupi stabiliseerimine, restruktureerimine ja refinantseerimine ning Arco Vara kontserni viimine kasumisse, keskendudes ennekõike kinnisvaraarenduse valdkonnale.

Sillal ei ole Arco Vara AS-i aktsiaid. Vastavalt sõlmitavale kokkuleppele on aktsiaoptsioon üks motiveerimispaketi osa.