Arco Vara finantsala eest vastutavaks uueks juhatuse liikmeks (CFO) nimetati senine ettevõtte investorsuhete ja corporate finance juht Heigo Metsoja, Lembit Tampere keskendub ettevõtte üldjuhtimisele.

Arco Vara teatel hakkavad Lembit Tampere ja Heigo Metsoja volitused kehtima 26. augustist, samal päeval lahkuvad Aare Tammemäe ja Ahto Altjõe Arco Vara juhatusest, samuti kutsutakse nad tagasi kõigist Arco Vara tütar- ja sidusettevõtete nõukogudest ning juhatustest.

Arco Vara nõukogu esimehe Richard Tomingase sõnul on Lembit Tampere tugev spetsialist ja hea juht, kes tunneb hästi nii kinnisvara valdkonda kui ka sellega seonduvat. „Seetõttu otsustaski ettevõtte nõukogu anda talle võimaluse ennast tõestada ja ettevõtet edasi viia,” sõnas Tomingas, lisades, et ettevõte jätkab senist konservatiivset arengustrateegiat.

Aare Tammemäe lisas, et lahkub ettevõttest erineva nägemuse tõttu ettevõtte juhtimisest.

Lembit Tampere sõnul on Arco Vara Eesti ja Balti kinnisvaraturul äärmiselt tugev kaubamärk. „Otsus võtta vastu Arco Vara nõukogu pakkumine ei sündinud kergelt. Võimalus olla nii tugeva ja suure meeskonna osa avaneb harva ning teadmine, et ettevõtte näol on tegemist ühe tegusama ja aktiivsema turuosalisega terves Baltikumis sai otsuse langetamisel määravaks. Soovin alustada operatiivselt, tutvuda meeskonna ja kontserni ettevõtetega ning kujundada põhimõtted strateegia suunamiseks,” lisas Tampere.

Lembit Tampere on viimasel viiel aastal juhtinud Austria päritolu investeerimisettevõtte ECE Capital OÜ tegevust Balti riikides, muuhulgas osalenud mitmete kinnisvara- ja energeetikaprojektide arenduse ning müügitehingute korraldamisel Eestis, Lätis ja Leedus.

Heigo Metsoja on viimased kolm aastat töötanud Arco Varas corporate finance ja investorsuhete juhina.