"Me oleme ka välisinvesteeringute statistikat vaadanud ja seal aastast aastasse on väga mitmed tegurid mängus. Tihti on ka väikeriigi puhul tegemist ühekordsete teguritega, kui ühel ajal keegi investeerib väga palju Eestisse, teisel ajal viib seda raha väga palju välja," rääkis Hansson riigikogu infotunnis Kadri Simsoni küsimusele vastates.

"Ma arvan, et viimasel ajal on hakanud väga mitmed ettevõtted, kaasa arvatud pangad, ka dividende välja maksma. Kuna nad on välisomandis, kajastub see dividendide väljamaksmine välisraha väljavooluna," lisas ta.

"Ma arvan, et eelmisel aastal oli see suur väljamakse, kus üks pank maksis ligi poole miljardi eest puhastulu välja dividendidena (Swedbank - toim). Ainuüksi sellised tegurid võivad väga oluliselt mõjutada majandust, mille üldmaht on 20 miljardit," sõnas Hansson.

"Loomulikult tasub vaadata seda välisinvesteeringute dünaamikat, aga välisinvesteeringud on tegelikult suhteliselt väike osa sellest üldmajandusest. Kindlasti peab vaatama ka üldnõudlust, seal on see pilt natukene mitmekesisem," jätkas ta.