Skanska kinnisvaraarenduse divisjoni müügijuht Pärle Sepping-Raud selgitas suuremate korterite kaubaks minekut sellega, et buumi ajal ostsid paljud linnast välja maju, kuid nüüd soovitakse linna tagasi kolid, kirjutab Äripäev.

"Buumi ajal ostsid paljud maja, mille ülalpidamine on osutunud kalliks. Kõik ei ole maja-inimesed, samas majast loobudes on nad harjunud suure pinnaga. Suuri kortereid otsivad eelkõige need, kes on linnast välja maja ostnud, ja nüüd kui lapsed koolis käivad, avastanud, et logistika läheb liiga keeruliseks ja töö tegemise asemel sõidutatakse lapsi ringi."

ASi Merko Ehituse turundusjuhi Simar Selezovi sõnul nõutakse suuremaid elamispindu, sest turul valitseb nende defitsiit ning eelmistel aastatel ehitati enamuses vaid väiksemaid kortereid.

Kahetoaline siiski kõige minevam kaup. Samas tõdes Sepping-Raud, et ikkagi on kõige paremini minevad kahe- ja kolmetoalised korterid. "Neljatoalise ostjaid on vähem ja arendaja võtab neid planeerides suure riski. Planeeritakse kahe- kuni neljatoalisi kortereid, kuna on kindel, et neid suudetakse müüa ja nende nõudlus on palju suurem," lisas ta.