Ingelinvestorid või äriinglid on investorid, kellel on vaba investeeritavat raha ning kellel on ka teadmised ja kogemused valdkonnas, kuhu investeerivad. Tavaliselt on nad samas valdkonnas, kuhu investeeritakse, algselt ka oma raha teeninud.

Ingelinvestorid on ise ärimehed ja teemavaldkonnas väga pädevad, kes ei suhtu investeeringuse kui kiiresse rahateenimisse vaid kui arendutegevusse. Ingelinvestorid tahavad ise ka osalised olla arengus ja töös ning nõu anda. Eestis on tekkinud väike ingelinvesteeringute grupp, kuid üldisselt on neid veel vähe.

Teine uus suund rahastuse leidmiseks oma firmale on kiirendid. Kiirendid on programmid, kus nõustatakse tiime ja algavaid ettevõtteid ning igale tiimile antake programmi lõpus mingi summa raha, et ettevõte saaks teha oma ideest valmis prototüübi. Kiirendi eesmärk, nii kolme kuu jooksul, ongi antud abi najal lükata ettevõte ideest toimivaprototüübini.

Mõte on anda nii loojale, kui ka investorile kohe indikatsioon, kas projekti või ideega on mõtet jätkata või tasuks proovida mõnda teist ideed. Kiirendi programmi sobivad pehmed tooted, mida saab kolme kuu jooksul tööle panna. Kahjuks ei saa näiteks biotehnoloogia ettevõttteid kasutada seda programmi, tegemist on valdkonnaga, kus kuus kuud vaja näiteks hiiri kasvatada ja neid uurida enne kui saab üldse mingist ideest või tulemusest rääkida..

Kiirendid on midagi inkubaatori sarnast, erinevusega, et inkubaatorid ei jaga raha, ainult nõustavad ja pakuvad taristut. Kiirendite poolt jagatavad summad algavad tavaliselt 10 000 eurost.