Arengufondi investeeringute halduri ja ärikiirendi Startup WiseGuys ühe mentori Andrus Oksa sõnul on sooviavalduse saatnud juba sadu idutiime, neist valdav enamus on Eestist väljastpoolt ja paljud ka kaugematest riikidest. Nende seast valitakse märtsi lõpuks kiirendisse pääsejad, teatas arengufond.

"Soovitan kõigil, kel idee ja mõttekaaslased olemas, ennast WiseGuysi üles anda. Tegemist on USAs tõhusaimaks osutunud TechStarsi-laadse kiirendiga, mis koondab olulisemaid tegijaid nii Eesti kui ka lähiregiooni startup maastikul, seejuures tugineb ka kiirendiguru Jon Bradfordi kogemuspagasile. Kiirendis WiseGuys saavad ettevõtted arendusraha 5000 eurot ettevõtte asutaja kohta, kuni 15000 eurot ettevõtmise kohta," ütles Oksa.

"Raha kõrval on aga veelgi olulisemad väga tugeva taustaga rahvusvahelised mentorid, kes aitavad lihvida ideedest ja meeskonna tahtest lennuvõimelisi tehnoloogiaärisid. Pingelist ettevalmistustööd tehakse kiirendis kuni juulini, siis tulevad oma ettevõtete esitlused potentsiaalsetele investoritele Tallinnas ja Londonis."

Arengufond on suurima portfelliga Eesti startup-ettevõtete ja Startup WiseGuys investor, kohaliku riskikapitalituru arendaja ning era- ja riskikapitaliassotsiatsiooni EstVCA asutajaliige.