Tammiste vastutas ministeeriumis tööl olles energia- ja energiasäästu poliitika väljatöötamise, rakendamise ja sellealase rahvusvahelise koostöö eest, teatas arengufond.

Samuti asub rohemajanduse meeskonnas eksperdina tööle Eestisse naasev Madis Org, kes toob meeskonda tugeva ja rahvusvahelise insener-tehnilise teadmise. Org omab rahvusvahelist töökogemust energeetika, energiasäästu ja transpordi valdkonnas, märkis Arengufond.

Koostöös Fontesega läbi viidud personalikonkursil osales 47 inimest. Kandidaatide hulgast valiti välja kaks teineteist täiendava taustaga eksperti.

Arengufondi juhatuse esimehe Ott Pärna sõnul on rohemajandus laiem valdkond, kui Eestis seda täna käsitletakse. "Meie majandus saab ja peab sellest kasvavast turust rohkem kasu lõikama ning sinna uusi tehnoloogiaid, tooteid ja teenuseid arendama," märkis Pärna. "Rohemajandus peidab endas rohkelt uusi ärivõimalusi ja töökohti nii töötlevas tööstuses kui ka teenusemajanduses, nii ekspordile kui ka siseturule suunatud tööhõive mahukates sektorites."

Pärna märkis, et meeskonna esmaseks ülesandeks kaardistada Eesti energia- ja rohemajandusega seotud olulisemate arvamusliidrite ja organisatsioonide arusaam valdkonna suurematest väljakutsetest, lahenduskäikudest ning tulevikuplaanidest.

Eesti Arengufond käivitab 2011. aasta lõpus energia- ja rohemajanduse seiresuuna. See tähendab Arengufondi juurde rohemajanduse ajutrusti loomist, mis pakub koostööplatvormi avaliku ja erasektori, teadus- ja haridussektori ning kodanikuühiskonna kohtumiseks. Arengufondi roll on selle juures osapoolte varustamine asjakohase teadmisega, rohemajanduse tulevikutrendide jälgimine ja Eesti jaoks fookusvaldkondade väljaselgitamine. Samuti on fondi rolliks sünergiate loomine erinevate teemade vahel ning ühise riikliku rohevisiooni kujundamine.

Eesti jaoks perspektiivsemates rohemajanduse valdkondades arengute eestvedamiseks käivitatakse era- ja avaliku sektori koostöös rohemajanduse kasvuprogramm.

Arengufondi jaoks ei ole energia- ja rohemajanduse teema näol tegemist päris uue valdkonnaga. Nii on näiteks Arengufondi investeeringute portfellis ettevõtted Goliath Wind, MyWind ja Biota P. Arenguseire on varasemalt koostöös Tallinna tehnikaülikooliga kaardistatud Eesti puhaste tehnoloogiate arendajad.

Eesti Arengufond on riigikogu poolt ellu kutsutud mõttekeskus ja riskikapitalifond. Fondi eesmärk on teostada majanduse tulevikuvõimalusi avavat arenguseiret ning investeerida uutmoodi mõtlevatesse ja ambitsioonikalt tegutsevatesse Eesti tehnoloogiaettevõtetesse.