Skype Eesti juhi Sten Tamkivi sõnu on Arengufondi idee luua IT Akadeemia leidnud soodsa vastuvõtu nii Haridus- ja Teadusministeeriumi, ITLi kui Eesti Infotehnoloogia Sihtasutuse poolt.

“Juba aastaid oleme kuulnud ja kuulutanud muret Eesti IKT-spetsialistide nappuse üle. Ning otsinud viise, kuidas tagada nii kitsamalt IT-firmadele kui laiemalt kogu Eesti majandusele vajalik inseneride järelkasv. Arengufondi mõte IT Akadeemiast kui nende hariduse arendamise püüdluste kokkukoondamisest tõi enam kui aasta tagasi laua taha kõigi suuremate ülikoolide rektorid ja tööstusharu esindajad. Koostöömemorandumist ja ulatuslikust eeltööst kasvas välja otsustusvõimeline töörühm Teadus- ja Haridusministri juures. Ja tänaseks on IT Akadeemia loomise lubadus jõudnud ka uue valituse koalitsioonilepingusse.

Loodame, et pole enam kaugel aeg, kus saaksime IT Akadeemiale väljastada ka auhinna Aasta Tegu. Aga suurte tegude ees käivad julged ideed ja täna tahaksime tunnustada just neid inimesi, " kommenteeris Tamkivi.

Tänasel ITLi üldkogul võttis auhinna Aasta Idee 2010 vastu Arengufondi juhatuse esimees Ott Pärna.