Kui varem said kodanikud osta kuni 10 000 dollari väärtuses valuutat kuus, siis nüüd piiratakse kuist ostuhimu 200 dollariga. Sellise meetmega plaanib keskpank piirata valuutareservide kahanemist, kapitali väljavedu ja peeso kursi kukkumist. Juba läinud nädalal hakkasid argentiinlased enne valimisi ostma dollareid ja võtma pankadest raha välja, kuna kartsid, et majanduskriisis karmistatakse rahapiiranguid.

“Dollariostupiirang Argentinas ei kahanda tõenäoliselt survet peesole, mistõttu peeso nõrgenemine tõenäoliselt jätkub,” ütles Dai-ichi Life Research Institute'i arenevate turgude ökonomist Toru Nishihama Bloombergile. “Kardetakse riigi maksejõuetust ja eelarveolude halvenemist.”

60-aastane Fernandez on võitmas valimiste esimest vooru 48 protsendiga Macri 40 protsendi vastu.

Argentina valuutareservid on kahanenud 43,5 miljardi dollarini. Alles 31. juulil oli nende suurus ligi 70 miljardit dollarit.

Argentina võlakirju kaubeldakse rämpsuna, makstes dollarilise võlakirja eest umbes 40 senti. Valitsus teatas, et nad soovivad pikendada võla kestvust nii erasektorist võlausaldajatele kui ka Rahvusvahelisele Valuutafondile IMF.