Demonstratsiooni viib läbi oma ala tõeline professionaal Bert Van den Plas Belgiast, kes hakkab esmakordselt Eestis sobudot õpetama. Sobudo on täielik võitluskunstide süsteem, mis koosneb erinevatest alades sh: jodo, aikido, iaido ja jukempo.

“See ei ole see aikido, mis siin inimestel teada on. See, mida meie praktiseerime tuleneb Aiki-no-jutsust,” selgitas Bert Van den Plas. “Õpetamise stiil, mida kasutan, on vanim olemasolev ja kasutuselolev õpetusviis üldse. Tegemist on unikaalse süsteemiga, mida Baltikumis ja Põhjamaades saab omandada esmakordselt!” lisas Bert.

Bert Van den Plas sündis Belgias (1971. a). Idamaiste võitluskunstidega on ta tegelenud 19 aastat. Alustas 1988. aastal Shotokan karate do-st, järgnesid Bujinkan ninjutsu, aikibudo, katori-ahinto-ryu tenshin-shoden, judo, ju-jutsu. Ta on omandanud erinevaid distsipliine: aikido (4 dan), iaido (2 dan), jodo (2 dan), jukempo (1 dan), kendo (1 dan), shugi-.jutsu ja shuriken-jutsu. Aastal 2001 rajas Bert oma võitluskunstide kooli, peamisteks aladeks aiki-no-jutsu, ju-jutsu ja goshindo. 2006. aastal valiti ta Euroopa Sobudo Rengokai asepresidendiks.

Arigato spordiklubi asub aadressil Rannamõisa tee 3. Lisainfo www.arigato.ee