Kui mõne aasta eest ilmusid musta kaanega sülearvutitele alternatiiviks halli, valge või punase kaanega arvutid, siis Happy Invest OÜ ja internetilehekülje HappySkins.com taga seisvate Mihkel Vitsuri, Raido Väljamaa ja Kaarel Ausi algatusel on nüüd igaühel võimalik kujundada oma sülearvuti kaas just selliseks, nagu ta ise soovib.

HappySkins.com-i kliendiks saada on lihtne. Teha ei tule muud, kui registreerida end kasutajaks ja tellida lehel leiduvate piltide hulgast oma sülearvutile sobiva pildiga kate. Samuti on kasutajatel võimalik edastada teenusepakkujale ise meelepärane pilt ning tellida sülearvuti kaas selle järgi.

“Pärast kaanepildi valimist teeb edasise töö ära tootepakkuja, kes muudab pildi vastavalt kliendi antud mõõtmetele kergesti sülearvuti kaanele paigaldatavaks ning maksimaalselt viie tööpäeva jooksul on toode Eesti Postiga kliendi poole teel,” selgitab Mihkel Vitsur, kuidas äriidee teoks saab. Kui kliendi poolt serverisse laetud pildil pole piisavalt head kvaliteeti, siis ei maksa sellegi pärast muretseda – HappySkins.com-i meeskond võtab kliendiga ühendust ning teeb kõik võimaliku parima kvaliteedi saavutamiseks.

Peab kaua vastu

HappySkins.com-i tooted on kasutajasõbralikud ning klient ei pea tundma muret liigse liimi pärast, mis jääb kleebisest maha. Toodet saab kergesti ja jälgedeta eemaldada ning see ei riku sülearvutit vähimalgi määral. Pigem just vastupidi: kuna see on ka kriimustuskindel, siis mõistliku ümberkäimise korral näeb HappySkiniga kaetud sülearvutikaas ka veel aasta pärast välja nagu uus. Kuna tootega saab kaasa ka paigaldamisjuhendi, siis võib paigaldamist võtta kui omamoodi lõbusat käsitööd ja ajaviidet.

Sihtgruppi näevad noored disainiärimehed inimestes ning firmades, kes hindavad isikupära ning soovivad erineda massist. Samuti võiksid sellest huvitatud olla ka ettevõtted, kes soovivad muuta oma töötajate sülearvutid äratuntavaks ka väljaspool kontoriseinu. See on hea võimalus leida kontakte ka seal, kus seda osatakse kõige vähem oodata. “Meie esimeste tellijate hulgas oli näiteks Saksa ettevõte Jungheinrich, mille esindajad olid saabunud Tallinna oma tooteid müüma. Nad olid meie ideest nii vaimustatud, et tellisid oma müügimeeskonnale kohe ettevõtte logoga skinnid,” ütleb Kaarel Aus.

Algul sõbrahind

Praegu pakutakse uue kaane kujundamist kõigile sõbrahinnaga, milleks on 12,95 eurot pluss postikulu. Suuremate tellimuste korral lepitakse hind aga HappySkins.com-i meeskonnaga eraldi kokku.

Siin tutvustatud toode on hea näide sellest, kuidas lihtsate vahenditega, kuid hea idee korral on võimalik muuta paljude inimeste elu paremaks. Kuna toote turustamine ei nõua just suurt ainelist panust, siis võiks see olla heaks eeskujuks noortele, kellel on mõni idee, kuid kes arvavad, et äritegemiseks läheb kindlasti vaja palju raha. Sugugi mitte.