Aastaid tagasi käis ühe tuntud suure bussifirma tagatubades usin arutelu, et mõne istmetest pungil neljarattalise võiks hoopis poissmeeste bussiks sisse seada. Tore ju veidi teistmoodi bussi kellelegi tunnihinna alusel lustisõiduks rentida. Suurem osa istmeid tulnuks masinast siiski välja visata ning hubaste diivanite ja madratsitega asendada. Bussi keskossa plaaniti ka tantsijate tarvis hõbedane toru paigalda. Mõtte tasandile on see poissmeeste või tüdrukute õhtuks mõeldud äriidee aga siiani jäänudki.

Olgu eestlaste tegemiste või tegema jätmistega, kuidas on, aga analoogse idee edasiarenduse – rekkahotelliga – kruvib rahvusvahelises pressis kirgi Hispaania firma SuiteMóvil. Õigupoolest toodetakse küll nende imemasinad Itaalias ning esimesed kaubaveokisse pikitud hotellid võiksid maanteel hakata vurama järgmise aasta alguses. Äriidee kui niisugune on lihtne ja loogiline: 18 rattal asuv luksushotell. Sihtgrupiks on sedapuhku nii sõpruskonnad, perekonnad, klubid kui ka kõikvõimalik muu rahvas. Põhiline on sarnane eesmärk: koos punktist A punkti B sõita, samal ajal toredasti aega veetes. Ettevõtte 36-aastane tegevjuht Fernando Saénz de Tejada põhjendas 18. augusti Financial Timesis algatust massiürituste külastamisega seotud ebamugavustega. “Küll ei ole kuskil magada, siis tuleb pool tundi WC järjekorras passida. Mille jaoks?” oli mees nördinud. CNN-ile antud intervjuus tõdes asutaja, et kaubaveokist luksushotelli vastu on huvi tundnud nii haiglad, reisikorraldajad kui isegi vormelimaailma rallimeeskonnad.

Kuna karavansuvilad on paljude telkimisplatside pidajate sõnul oma populaarsust minetamas, pole midagi paremat, kui 47 inimest viietärnihotelli standarditele vastavasse 11 tuppa majutada. “Üha rohkem inimesi eelistab reisida gruppides, unustamata sealjuures luksuslikku vaba aja veetmise võimalust,” on kämpingu- ja telkimisalade omanike esindaja Linda Profaizer CNN-ile antud intervjuus uue leiutise edu suhtes optimistlik. Tõsi, ainukeseks muret tekitavaks faktoriks võib paljude reisiseltskondade puhul kujuneda siiski veoki rendihind: 47 inimese peale umbes 2000 krooni nädalavahetuse eest. Tõsisematel matka- ja reisihuvilistel soovitatakse ratastel luksushotell endale päriseks soetada – sedapuhku on hinnaks pool miljonit USA dollarit (u 5,8 miljonit krooni.)

Rekkahotelli “lahtivoltimise” teeb võimalikuks puldist juhitav hüdrauliline press ning 150 ruutmeetrit maapinda. Pool tundi, ja valmis! Neljale jalale toetuv kandepind kõrgub 20 jala kõrgusele. Veoki esimene korrus on ülemisest osast eenduv. Tootjafirma sõnul ka nõudlikemate klientide vajadusi rahuldava liikurhotelli tubades on privaatsed vannitoad ning teisel korrusel koguni väliterrass. Puidust ja metallist mööbliga sisustatud numbritubade puitseinu kaunistavad küttesüsteem ja konditsioneer, LCD-telekad, DVD-mängijad. Tubades on ka voolupistikud ja internetiühendus.