Üks, kaks, kolm, neli... kolmteist, neliteist. Imelik,” loendavad segaduses turistid Monaco piiripunkti ääres paikneval parkimisplatsil. Just 14 laitmatut, eri värvitoonides Porsche lipulaeva 911 mudelit asub suure kollase bussi taha ritta. Lumivalgest kiirust ning ilu sümboliseerivast sõidukist välja astuvat ninameest ümbritseb kiiresti teistest Porschedest pärit inimeste parv. Arutatakse inglise keeles viimaseid Monte Carlosse sissesõidu üksikasju.

Ei, tegemist pole Monaco ilusate ja rikaste klubiga, kes on end nalja pärast üksteise järel koduteedel kihutamiseks punti võtnud. “Ostsime lihtsalt sellise reisipaketi. Porsched, viietärnihotellid, ehtne sˇampanja – kõik, mis selle juurde kuulub,” selgitab uudistajatele reisiseltskonna võtmeisik. Kogu lõbu eest tuleb maksta 70 500 krooni. Uudishimulikele pealtvaatajatele läheneva grupijuhi käes on klantspaberile trükitud reklaamraamat “Porche Travel Club” (“Porsche reisiklubi” – toim). Head lugemist ning taaskohtumist soovides jätab ta turismigrupi omapead. Neliteist Porschet võtavad rivvi ja lahkuvad.

Porsche Travel Club loodi kümme aastat tagasi. Ajendiks sai soov pakkuda selle automargi austajatele võimalust sõita just Porschega maailma kõige ilusamates paikades, kaaslasteks inimesed, kes jagavad sama nõrkust – kirge kiirete autode vastu. Ometi pole tegemist eliitklubiga, mille üritustel osalemiseks peaks kaljukindlalt juba olema Porsche omanik. Pigem pakub Porsche Travel Club eri automarkide austajatele võimalust teha oma toodanguga lähemat tutvust, nautida kvaliteetset sõidukogemust või hoopis teha panus tutvumisvõimalustele. Üks on selge: ära keegi ei eksi, reisi edukuse kindlustavad täpsed kaardid ning kogemustega giidide valvsad pilgud.

Ka Cayenne

Porsche Travel Clubi korraldatavate ekskursioonide nimistu algab maalilise Lõuna-Prantsusmaa rannikuga ning lõpeb kõrbematkaga Lõuna-Aafrika Vabariigis. Veel saab osaleda nädalavahetuse reisidel nii Sˇveitsis, Saksamaal kui ka Austria Alpides. Tõsi, sedapuhku pole küll sõiduriistaks kiire ja voolujooneline Porsce 911, vaid maastikuauto Cayenne. Tõrjutuna ei pea end tundma ka need huvilised, kes sooviksid Porschega rändamise asemel hoopis tootmisüksust külastada. Avali ustega ootab neid sel juhul Saksamaal Leipzigis asuv Porsche tehas. Ekskursiooni käigus antakse ülevaade Porsche arengust läbi aastate, tutvustatakse eri tehnoloogiaid ja muud olulist.

Porsche reisid ei ole mõeldud ainult üksikisikute seiklusrikkaks rännakuks, vaid neid pakutakse ka firmadele, kes tahavad korraldada oma töötajatele meeldejääva ning erilise puhkuse. Lisaks meelikütkestavale autosõidule korraldab Travel Clubi meeskond veel nii majutuse, koolitused kui ka söögikorrad – mida iganes klient ei sooviks.