Täna avaldatavast PricewaterhouseCoopersi (PwC) tippjuhtide uuringust ilmneb, et juhid suhtuvad pigem pooldavalt valitsuste senisest suuremasse rolli majanduse reguleerimisel. Seejuures on aga oluline, et iga piirang ja ettekirjutus oleks eesmärgistatud, läbipaistev, proportsionaalne ja mõõdetava tulemusega, kirjutab Äripäev.

PwC raport väidab, et seni on riigid oma tegevuses piirdunud majanduskriisile reageerimisega. Samas on maksumaksja rahaga kodumaiseid ettevõtteid toetanud valitsused peatselt sunnitud võtma juhtpositsiooni ning fikseerima uue olukorra ja sõnastama reeglid, millised on osapoolte õigused, kohustused ja kes mille eest vastutab.

Valdavalt pole ettevõtjad rahul ettevõtluskeskkonnaga, pidades seda ettekirjutuste ja seadustega ülekoormatuks.Uuringut kommenteerinud PricewaterhouseCoopersi Eesti esinduse juhtiv ärikonsultant Jüri Etverk märkis, et Eesti ettevõtted on majanduskriisi esimeste tõsiste mõjudega hakkama saanud oma jõududega, mis väärib tunnustamist. Praegu on Eesti ettevõtlussektori jaoks stabiilsus ja õiguskindlus otsesest rahalisest toetusest olulisem, ütles ta.