Tallinna hipodroomi haldaja, Skype'i omanikelt mullu aprillis puidufirma Aurex Timberi ära ostnud Vahur Nurme eraisiku pankrot kuulutati välja 29. aprillil. Kohus määras Nurmele pankrotimenetluse lõpuni ärikeelu, kirjutab Äripäev. "See toob kaasa päris palju jama, kuid see on kohtuniku otsustada," ütles Nurm. "Ma loodan, et minu ärikeeld, mis sõltub pankrotimenetluse pikkusest, on kuude küsimus," lausus Nurm. "Enda seisukohast ütlen, et ärikeeld on ebaõiglane. Juhtimine oli minu jaoks ainus sissetulekuallikas ja kui see ära võtta, tekib väga suur küsimus, kuidas raha tagasi teenida. Ettevõtjad pole tihtipeale palgatööd teinud ja tööle pääsemine pole nende puhul just kerge."

Nurme sõnul peaks ärikeeldu vaatama selle kandi pealt, kui palju sellest on kasu. "Ega Guido Sammelselg ka öövahiks ei lähe. Ainuke viis, kuidas raha teenida, on ettevõtlus. Tihtipeale võib see untsu minna, aga ka õnnestuda. Kui inimene on teinud kuritahtlikke asju, tuleks ärikeeldu rakendada. Vastasel juhul ei näe ma põhjust, miks seda peaks rakendama," rääkis Nurm.

Ärikeelu saanute nimekirjas on ka näiteks Äripäeva rikaste edetabelis ja dividendimiljonäride seas figureerinud Ahtme vagunitehase rajaja Vladimir Dežinov, kelle rikkuseks hinnati toona üle 60 miljoni krooni. Ta on koos Vladimir Vinogradoviga veondus- ja laondusfirma AVR Transservice omanik, lisaks on ta kinnisvara Benevar üks omanikke. Firmal on praegu ligi 440 000 krooni maksuvõlga.

Mullu aprillis sai ärikeelu kurikuulus Hummeriga võlglane Marek Harik, kes on seotud mitme firmaga, sh AltecoGrupp ja Estonian Shipbuilding. Viljandist pärit Hariku firmal Estonian Shipbuilding terendas maailma suuruselt neljanda laevatehase Aker Yardiga poole miljardi kroonine leping. Prantsusmaa laevatehasesse tööle meelitatud eestlastele Harik aga suuremat osa palka välja ei maksnud. Hariku firmad jäid mitmeid miljoneid kroone võlgu nii töölistele, teistele firmadele kui ka riigile.