Nimelt sai 2006. aastal SBM omaniku Marfin Grupi suurimaks aktsionäriks Dubai Financials (DB), mis oli emiiriperekonna Al Maktoumi finantsrusikas Euroopasse sisenemisel. Üle viie miljardi dollari suurune Dubai Financialsi fond oli üks viise, kuidas emiiri raha Euroopasse tuua. Hetkel viibib Eestis ratsutamisvõistlustel emiiriperekonna poeg, kroonprints Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum.

2006. aastal rääkis SBM panga juht Riho Rasmann, et vaatamata araablaste osalusele juhivad Marfinit ikkagi kreeklased ja see on eelkõige Kreeka pank. "Kujutlus Araabia naftadollarite voolust ja šeikide delegatsioonidest pisikese Põhjamaa suunas on siiski liigne lihtsustus. Asi pole isegi mitte Dubai raha mittenaftalikus päritolus, vaid ikka tavapärases Eesti väiksuses ja ebaatraktiivsuses. Al Maktoumi perekonna tase on pigem hiljuti miljardi dollari eest ostetud 2%-line osalus DaimlerChrysleris. Või selle aasta märtsis tehtud 800 miljoni dollariline ostupakkumine Tussaud` vahakujude muuseumiketile. Kahtlemata tugevdab aga šeigi suurosalus kreeklaste võimalusi Eestis kanna kinnitamiseks," kirjutas Ärileht toona.

"Riho Rasmanni juhitud SBM panga kaudne omanik on Al Maktoumi perekond. Perekonna pea on šeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum, kes sai sellele kohale 2006. aasta jaanuaris pärast oma vanema venna surma. Ta on ka Araabia Ühendemiraatide peaminister, asepresident ja Dubai valitseja. Perekonna varanduse suurust pole kunagi täpselt mõõdetud. Tavaliselt räägitakse kümnetest miljarditest dollaritest. Oluline on see, et Dubais ei liigu ka liiv ilma šeigi loata," kirjutas Ärileht.