Paraku ei pidanud MTÜ ettekirjutust miskiks ning ühingu nõukogu esimehe, ärimees Lembit Rannala kinnikeevitatud värav oli kindlalt suletud ka täna hommikupoolikul.

"Kui MTÜ Meremõisa ei täida Keila vallavalitsuse ettekirjutust 5. augustiks ega taga inimeste vaba läbipääsu väravast, on vallavalitsusel õigus rakendada sunnivahendeid asendustäitmise ja sunniraha seaduses sätestatud korras," rääkis Keila valla keskkonnanõunik Liisi Puntso Ärilehele 25. juulil.

Keila vallavalitsus, kooskõlastades oma tegevuse RMK-ga (kui olemasoleva ja hetkel reformimata riigimaa vahelise aia omanikuga) laseb oma kuludega likvideerida värava ja hiljem esitab kuluarve MTÜ-le Meremõisa tasumiseks. "Ka on võimalik alustada ettekirjutuse mittetäitmisel MTÜ Meremõisa suhtes väärteomenetlust," lisas Puntso.

Ettekirjutuse täitmata jätmise korral võib rakendada sunnivahendeid asendustäitmise ja sunniraha seaduses sätestatud korras.

"Sunniraha ülemmäär on 32 000 eurot. Ettekirjutuse mittetäitmisel väärteomenetluse korras on võimalik määrata rahatrahv juriidilisele isikule kuni 3200 eurot, füüsilist isikut aga karistada kuni 1200eurose rahatrahviga või arestiga," ähvardas vald kaks nädalat tagasi.

Järgnevalt saate vaadata fotosid ja videot MTÜ Meremõisa nõukogu esimehe Lembit Rannala omavolist:

ja fotod samast piirkonnast: