Põhja-Järvamaal asuvas Karusauna mesindustalus on praegu veel 60 taru, seega töötab Martin suuremalt jaolt riigi heaks. Aga nii ei jää see igaveseks, sest Haas soovib oma tarude arvu suurendada kindlasti üle 100. Sel juhul jääks Haasile peale töörõõmu ka midagi muud kätte.

Lillelaadal on koha sisse võtnud ka Pärnumaalt pärit mesinik Aare-Enn Palm. Tema mesi on laadaplatsil mitmel pool müügis, abiks on nii tütar kui abikaasa. Palmil on 200 mesilastaru.

Mõistagi ei ole aastad vennad ega õed, seega võib meesaak ühe taru kohta kõikuda 10-70 kilogrammi. Selleks, et saada 50-70 kilogrammi mett taru kohta peab olema muidugi erakordselt soodne meeaasta. See on pigem haruldus.

Palmi sortimendis on ka pärnaõiemett. Seda ei saa naljalt Eesti mesinikelt osta, sest Eestis ei ole erinevalt Lääne-Euroopast lihtalt suuri pärnikuid. Mesinik Palm ütleb, et tal on talu juures üks 90 pärnaga salu. Kui pärnik õitsema läheb, paigutab ta osa tarusid pärnade juurde, misjärel on mesilastel hea lähedal käia pärnaõitel nestet ammutamas.

Võrumaal asuvas Jõeääre mesindustalus on 300 taru. See on Eesti oludes juba üle keskmise suur mesindusäri. Aastane meesaak ulatub mitmetesse tonnidesse. Plaanis on aga oma tegevust veelgi laiendada. Jõeääre talu letis oli müügil ka sellekevadine mesi, suhteliselt kalli kilogrammi hinnaga ja ülimaheda maitsega.