Arsenal Centre OÜ juhataja Aadu Oja sõnul on Põhja-Tallinn pealinnas üks väheseid piirkondi, kus napib tänapäevaseid kaubandus- ja teeninduspindu. “Arsenali keskus aitab seda olukorda leevendada ja pakub oma ajaloolise arhitektuuriga kohalikele uue unikaalse kohtumispaiga, kus oma igapäevaseid oste teha ja ka aega veeta. Samuti rekonstrueeritakse vanades hoonetes hulk büroopindu, mille vastu tunnevad soodsa hinnataseme tõttu huvi paljud noored ettevõtjad,” lisas Oja.

Arsenali keskuse arenduse esimeses etapis valmib brutomahus ligikaudu 15 000 ruutmeetrit büroo- ja kaubanduspindu, kus asuvad praeguste plaanide kohaselt tegutsema 35 poodi ja teenusepakkujat ning viis kohvikut ja restorani.

Keskuse üheks ankurrentnikuks on Selveri supermarket, lisaks avavad keskuses uksed Biomarket, Eesti Post, L’Cosmetics, ilusalong, lillepood ja apteek.

Nordeconi juhatuse liige Avo Ambur lisas, et 12 kuud kestva ehitusaja jooksul lahendatakse olemasoleva kolme hoone sulatamine ühtseks kaubanduskeskuseks. Hooned liidetakse üheks ning hoonete vahelisest katusealast on pääsud büroodesse ja seda ala on võimalik kasutada terrassina ka avalikeks üritusteks.

Hoonetevaheline uus kaubanduspind tõstetakse olemasolevast maapinnast kõrgemale, ühendades kõikide esimese korruse siseruumide pinnad samal kõrgusel.

Erika tänava poolne hoonemaht on kolmekorruseline. Esimesel korrusel paiknevad kaubanduspinnad ja bürood, teisele ja kolmandale korrusele on planeeritud büroopinnad ja hoonet teenindavad tehnoruumid. Tööstuse tänava äärne hoonemaht on ühekorruseline kaubanduspind.

Aadu Oja oli Reformierakonnaühe olulisema liikme Rain Rosimannuse endine äripartner ettevõttes Arsenal Holding. Viimases oli Rosimannuse osaühingul Väädi 7,48protsendiline osalus kuni 13. detsembrini 2013. Asenal Holdingu praegune omanik on Aadu Oja.