Eesti majanduskasv on kiirenenud ja ulatus 1,8 protsendini.

Kui vaadata Läti majanduse aastast kasvunumbrit, siis see on järsult aeglustunud. Mullu teises, kolmandas ja neljandas kvartalis oli Lätis Baltikumi kiireim majanduskasv. Kui mullu neljandas kvartalis kasvas lõunanaabri majandus veel 2,2%, siis tänavu esimeses kvartalis oli majanduskasv 1,3% ehk Eestist aeglasem.

Eriti koledaks läheb lugu vaadates kvartaalses arvestuses majanduse kogutoodangu muutust. Läti on esialgsetel hinnangult Euroopa Liidus ainus riik, kus on majanduslangus (kaks kvartalit järjest on SKT vähenenud). Mullu neljandas kvartalis langes majandus 0,4%, tänavu esimeses kvartalis 0,1%.

Mis on Lätis juhtunud? Kui kaevuda numbritesse, siis pea kõik teeb allakäiku. Väliskaubandus käis mõlemas suunas alla. Tarbijahinnad langesid. Jaekaubanduses oli ülinõrk kasv.

Lätis kukkus ehitusmaht esimeses kvartalis 19%, selgub Läti statistikaameti numbritest. Esimeses kvartalis kukkus Läti eksport 5,4% ja import 8,2%. Lätis valitses ka aprillis deflatsiooon. Tarbijahinnad vähenesid aastases arvestuses 0,8%.

Jaekaubanduse käive on tänavu esimese kolme kuuga aastases võrreldes kasvanud, kuid see kasv on nigel. Märsis oli jaemüügi kasv 0,3%. Toidukaupade müük kasvas 1%, muu müük 0,2%.